Com treure partit a jardins i terrasses aquest estiu

Ja tenim l’estiu aquí, i arriben el sol, les altes temperatures i els dies més llargs. És lògic que amb aquest panorama, tots tinguem moltes ganes de sortir a l’exterior, anar a la platja, instal·lar-nos en les terrasses o ocupar els bancs dels parcs. La bona notícia és que també podem gaudir de l’aire lliure des de casa nostra.

Si tenim jardins, terrasses o fins i tot un simple balcó, podem crear un espai únic per gaudir del bon temps. Així que si vols saber com gaudir d’unes mini vacances sense sortir de casa, aquest post t’interessa!

 

Balcons

Si en el teu pis només disposes d’un balcó, estàs de sort! Ja tens allò més bàsic per crear el teu racó especial per gaudir del relax estiuenc mentre et prens un vi o refresc. Amb només una petita taula i unes cadires, o una banqueta, podem crear l’espai ideal per estar.

Jardines-Terrazas-2

No cal fer una gran inversió econòmica, només decorar les cadires o el banc amb uns coixins bonics que li donin el toc personal al nostre balcó. Si no tens lloc per a la taula, sempre pots optar per una petita superfície fixada a la paret o un petit tamboret que ens serveixi per deixar les coses.

 

Terrasses

Si a casa nostra tenim terrassa, les possibilitats es multipliquen, ja que es tracta d’un espai increïblement versàtil en el qual podem deixar volar la imaginació. Caldrà tenir en compte si és una terrassa privada o comunitària, és clar, però fins i tot en una terrassa compartida podem treure partit dels truquets de decoració i interiorisme per crear un racó especial per celebrar algun sopar o esdeveniment amb els nostres amics.

Jardines-Terrazas-4

De nou, insistim que no cal fer grans inversions en mobiliari, sinó més aviat tractar de treure partit del que tinguem amb elements versàtils com els coixins, coixins i altres. No podem oblidar els elements que ens serveixin per tamisar la llum del sol i crear espais amb una mica d’ombra. Per a això, comptem amb teles, pallets, para-sols o petites pèrgoles que ens ajudin a protegir-nos de la calor.

Un altre dels aspectes clau és la llum, ja que la il·luminació contribuirà a convertir la terrassa en un entorn acollidor, íntim i agradable. Al nostre abast tenim moltes solucions per il·luminar una terrassa, des de les espelmes tradicionals, fanalets i fins i tot les noves veles o llums amb leds, que ens permeten adequar el nivell de la llum a la situació que ens vagi millor.

 

Jardins

Si sou dels afortunats que viuen en una casa amb jardí, l’estiu és el moment ideal per treure-li el màxim partit. Ja sigui un petit jardí o un terreny d’àmplies proporcions, l’element clau per definir l’espai són les plantes. La nostra recomanació és que aposteu per plantes de poc reg, tret que us encanti la jardineria, ja que així no haureu d’estar pendents del seu manteniment i, a més, contribuireu a un consum sostenible. Els arbres us poden ajudar a crear petits punts d’ombra.

Jardines-Terrazas-3

En un jardí tenim moltes més possibilitats de jugar amb el mobiliari, instal·lar pèrgoles, posar gandules i crear espais d’oci i relax. Però una altra vegada insistim que la creativitat, els elements decoratius i la llum són el bàsic per crear un jardí acollidor i bonic.

I si penseu en gran i sempre heu somiat amb un jardí amb piscina, també podem ajudar-vos a fer el vostre somni realitat. El acabem de fer en aquesta casa a Santa Agnès de Malanyanes.

Si voleu saber més d’aquest projecte, no deixeu de visitar la galeria de fotos.

Leave a reply