Tag Archives: reforma

La reforma de l’aneguet lleig del Raval que es va convertir en cigne

La gent ens demana, com podeu veure si un pis “aneguet lleig” es podrà convertir en un cigne? La resposta és molt senzilla: neteja tot el que sigui superflu, busca la llum, ressalta els materials naturals i originals i seguir que ho aconsegueixes

Així que…somni! i ens posem a treballar a l’obra. Bé, nosaltres no, el nostre equip de paletes, lampistes, pintors, fusters…

Així ho vàrem fer amb un pis situat al carrer Pacià del Raval, dues habitacions, cuina i bany amb una superfície total de 48 m2

Obrim la porta i ens trobem amb un saló  menjador tancat a la llum, amb només una petita apertura que comunica amb el dormitori principal. el dormitori si que tenia accés a una preciosa balconera.

Pacia-Blog-1

El primer que vàrem fer va ser valorar la distribució existent i les finestres.

Aquest habitatge te dues finestres que donen a un pati interior d’illa amb molta llum natural i un altra finestra que dona a un pati de ventilació del propi edifici. La distribució existent dotava de llum i ventilació a les habitacions i al bany, però no a les zones de sala i cuina, així que vàrem decidir donar-li la volta.

A més, els revestiments, paviments amb vàries capes en segons quina zona, tancaments i instal·lacions, estaven precàries i fora de normativa.

Amb tot això al cap, vam fer la nostra proposta.

Vam passar del plànol A amb la distribució original, al plànol B amb la nova proposta.

A -Distribució original                B- Proposta nova distribució

Pacia-Blog-2

Hem aconseguit que tots els espais tinguin llum natural, fins i tot el bany tot i que no te finestra!

Com?

Molt fàcil. A més de modificar la distribució i buscar els finestres, els diferents tancament entre espais es van projectar com estructures lleugeres, que en la seva majoria, es transformen en vidre transparent, abans de arribar a sostre. Així deixem passar llum natural d’un lloc a l’altre sense perdre privacitat. Les portes corredisses ens permeten un espai fluït, obert i tancat alhora i, davant de la dutxa, un vidre mat deixa que el llum es “coli” a l’interior.

I així, amb tota aquesta llum, és com el “aneguet lleig” es va convertir en cigne.

Pacia-Blog-3

Pacia-Blog-4

Vam escollir un paviment lluminós i vam regularitzar les alçades, d’aquesta manera, amb la nova distribució oberta i l’ús de peces lluminoses i de petit format, aconseguim que el pis augmenti visualment els seus metres quadrats (enganyat la percepció, però, tu que prefereixes?, què fem algun truc perquè el pis sembli més gran o que no?

Pacia-Blog-5

Un altre dels nostres “trucs de màgia”, va ser treure cel rasos i deixar el pis amb les típiques voltes catalanes i bigues de fusta,  tant tradicionals dels habitatges construïts en aquesta zona del Raval barcelonès. Però no tot van se alegries, en la nostra “obstinació” per tenir llum a tot arreu, vàrem tenir serioses dificultats per fabricar un vidre que seguís el perímetre de les voltes.

Per fer aquesta “bogeria” vam haver de construir una plantilla de porex, el nostre vidrier inicialment es negava en rotund però, amb les nostres dots dissuasives i amb molta estima, vam assolir el nostre objectiu, el resultat ESPECTACULAR!

Pacia-Blog-6

Per a les divisòries en habitacions hem fet servir panells OSB, que son fets amb encenalls de fusta, és un material reciclat i natural i dona personalitat al nostra habitatge.

Pacia-Blog-7

O sigui que ja saps, l’aneguet  lleig es va convertir en un cigne, si vols veure el projecte sense el trobaràs en la nostra galeria de projectes i aquí us deixo algunes imatges interessants del abans i el després.

Pacia-Blog-9
Zona d’accés a l’habitatge, abans un espai compartimentat i amb llum natural indirecte, ara un espai obert i amb molta llum natural.

Pacia-Blog-10

Pacia-Blog-11

Abans i després de tancament exterior, vam convertir l’antiga habitació principal en sala d’estar.

Pacia-Blog-12
L’habitació tancada es converteix en una habitació oberta, generant un espai visual i lluminós.

Atreveix-te a somiar! i si necessites ajuda envia’ns un email a info@silviarmallafre.com i si t’ha agradat aquest post, pots compartir-ho a les teves xarxes.

Un petó,

La interiorista malabarist@

Una cabina d’àudio de 6 pells

Tenir en compte l’acústica alhora de començar un projecte de reforma és un tema a tenir en compte, en habitatges pot millorar el confort interior i el descans però en locals comercial és eina imprescindible per garantir un bon confort en l’experiència d’ús de clients i treballadors. A vegades només fent servir diferents materials amb… Continue Reading

TRANSFORMANT UN HABITATGE TRADICIONAL EN UN HABITATGE-BIO

Era d’esperar que en una casa on dos arquitectes i una enginyera s’han convertit en el que són, no podia quedar-se indiferent al pas del temps i a les novetats constructives i tecnològiques. Per sorpresa nostre, no va ser difícil convèncer el nostre pare, un arquitecte frustrat convertit en economista, que en el seu moment… Continue Reading

Remarcant lo existent

«La volta catalana» He estat un temps sense explicar-vos res al blog ja que estàvem treballant en un nou projecte a Lleida, descobrint i aprofitant lo existent, la volta catalana Poques vegades tenim la oportunitat de recuperar construccions que amaguen tresors com aquest, un treball centenari i preciós, la vota catalana. Així que quan vàrem… Continue Reading

Fotos de Obras

The requested block type of 'hwr-mailchimp' does not exist. Please re-activate the block plugin or child theme if you wish to use this block again.