Tendències d’interiorisme que contribueixen al rendiment energètic

AhorroEnergetico-700px

Un disseny d’interiors adequat pot ajudar a fer que una llar gaudeixi d’un rendiment energètic òptim. Això és molt important ja que pot comportar un estalvi significatiu en la despesa energètica de gas i electricitat, al domicili i una millora general de la qualitat de vida dels ocupants de la llar. Però no només això. També contribuirà a fer més sostenible la nostra llar i el nostre planeta.

Si un client a Lleida amb una tarifa amb Iberdrola (més informació aquí) estalvia més en la seva factura que un client a Girona (més informació aquí) que tingui la mateixa tarifa i faci el mateix ús de la seva energia elèctrica, això és perquè en el primer domicili han adaptat el interiorisme de la casa per reduir el seu consum energètic, mentre que el segon no ho han fet.

Avui us portem un post en col·laboració amb Compañías de Luz en què us expliquem alguns trucs sostenibles per estalviar energia i contribuir al medi ambient sense sortir de casa.

 

L’efecte de la pintura

Les parets i el sostre clars són capaços de fer rebotar aproximadament el 80% de la llum solar. Com més fosc és el color de la paret, menys llum reflecteix. Hi ha estudis que indiquen que els colors clars a les parets, cortines i mobles redueixen els costos d’il·luminació entre un 10 i un 15%, el que significa que també estalvien energia i diners gastats en el seu consum. A més, els colors clars contribueixen a crear ambients alegres i saludables.

 

La importància dels electrodomèstics

Els electrodomèstics moderns consumeixen molta menys energia que els dispositius produïts fa 20 anys. Avui dia, s’anima als fabricants a prestar especial atenció a les qüestions d’estalvi d’energia. A Europa, els electrodomèstics tenen etiquetes energètiques especials que indiquen la seva classe d’eficiència energètica de l’A a la G. Els electrodomèstics més eficients tenen etiquetes A, A ++ o A +++. El seu cost és una mica més alt, però poden estalviar fins a un 75% del consum d’energia durant la seva vida útil.

Una altra qüestió vital és el lloc adequat per ubicar la nevera i el congelador: és important assegurar-se que estiguin ubicats lluny de radiadors o fonts de calor. A més, cal mantenir aquests electrodomèstics allunyats de la llum solar directa, ja que una nevera col·locada al costat de la finestra consumeix molta més energia.

 

Aïllament tèrmic

En l’època de tardor, quan ja fa fred però la calefacció central no funciona, es tendeix a fer ús de calefactors elèctrics, aquest problema podria eliminar-se si es presta la deguda atenció a l’aïllament de finestres, terres, parets i una porta d’entrada durant una renovació, si cal fer-la.

En primer lloc, val la pena optar per finestres de doble vidre que estalvien energia i que poden evitar l’evaporació d’aproximadament el 50% de la calor. L’ideal és que la porta d’entrada sigui doble. I quan es tracta de l’aïllament de sòls i parets, hi ha dotzenes d’opcions disponibles avui en dia. Si vols, t’aconsellem sobre les més adequades i sostenibles.

 

Radiadors modernitzats

És aconsellable reemplaçar els radiadors vells durant una renovació de l’interiorisme de la llar, això aporta dos avantatges alhora: d’una banda, els moderns equips de calefacció tenen un major poder calorífic i, de l’altra, són més estètics per al disseny d’interiors. Les vàlvules termostàtiques del radiador permeten mantenir la temperatura requerida automàticament i crear un ambient confortable a casa seva.

També és important assegurar-se que els mobles i articles de decoració no estiguin massa a prop dels radiadors, ja que això els fa funcionar de manera ineficient. Aquests petits detalls semblen trivials, però garanteixen fins a un 15% d’estalvi energètic.

Seguint aquests consells, es pot reduir significativament les factures d’electricitat de la llar, sense renunciar al fet que aquest sigui càlid i acollidor i, sobretot, sostenible.

Leave a reply